Check ud reminder

17. februar 2015

Rejseplanens iPhone-app kan nu påminde rejsekort-brugere om check ud

Rejseplanens iPhone-app kommer nu med en opdatering, der gør det muligt for rejsekort-brugere at blive mindet om at checke ud to minutter før, de afslutter deres rejse.

Den nye funktion ’Check ud’ dukker op som valgmulighed i Rejseplanens app, når man har valgt sin rejse. Her kan man i dag se rejsens pris, se rejsen på et kort og ’dele’ rejsen med andre. Og fra medio februar kan man altså også vælge funktionen ’Check ud’, som to minutter før ankomsten til destinationen sørger for, at man får en påmindelse om at huske at checke ud med sit rejsekort. Man kan sagtens forlade app’en og bruge andre apps, mens check ud-reminderen kører i baggrunden

Rent teknisk fungerer app’en ved, at den matcher tiden på telefonen med ankomsttiden, som den står i app’en. To minutter før ankomsttiden kommer der en notifikation på telefonens display om at huske check ud, og samtidig giver app’en en lille lyd fra sig. Funktionen bruger ikke GPS, men følger den planlagte ankomsttid og tager således ikke hensyn til forsinkelser i trafikken.

”Vi har fravalgt begge dele: GPS, fordi det slider rigtigt meget på mobilernes batteri, og forsinkelser i trafikken, fordi det ikke giver mening uden brug af GPS. Desuden ankommer hovedparten af tog, busser og metro til tiden,” siger Birgitte Woolridge, Product Manager, Rejseplanen A/S.

Den nye ’Check ud’-funktion virker, når Rejseplanens iPhone-app er opdateret. I første omgang kommer den kun til iPhone, men hvis funktionen bliver en succes, vil den også komme til Rejseplanens andre apps.